Griepvaccins

30/09/2021

Er zijn voor het nieuwe griepseizoen 3,78 miljoen griepvaccins beschikbaar. Dat is een kwart meer dan vorig jaar. Door die grotere beschikbaarheid is er dit jaar geen fasering voor de aflevering. Dat wil zeggen dat iedereen die dat wenst zich vanaf 15 oktober 2021** kan laten vaccineren.

De overheid wil de griepvaccinatie maximaal stimuleren. Dankzij de verschillende coronamaatregelen zoals het dragen van een mondmasker, het veelvuldig wassen van de handen of sociale afstand houden was er vorig jaar geen griepepidemie. Dat betekent niet dat griep niet meer bestaat. Vaccineren tegen de griep blijft aanbevolen. Het is zeker van cruciaal belang om personen die gezondheidsrisico’s lopen maximaal te vaccineren tegen de griep om overbelasting van het gezondheidszorgsysteem te voorkomen. Het blijft ook essentieel om personen die werken in de gezondheidszorg te vaccineren, niet enkel om hun patiënten indirect te beschermen maar ook om hun beschikbaarheid zoveel mogelijk te garanderen.

U heeft dit jaar GEEN voorschrift nodig voor het afhalen van een griepvaccin.  U kan nu al een griepvaccin reserveren bij uw apotheek.

**Wij starten met vaccineren vanaf  november 2021.  

Meer info betreffende het maken van een afspraak hiervoor volgt later.